samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Artikelen Nieuwsbrief

Plant van de maand: Hippophae rhamnoides (Duindoorn)

Deze  oranje-gele bes zit boordevol gezondheidsvoordelen. Of je nu een natuurlijke boost voor je immuunsysteem zoekt, een stralende huid wilt, of gewoon een nieuwe superfood wilt ontdekken; duindoorn heeft alles in huis!

Wat is Duindoorn?
Duindoorn is een struik die gedijt in kustgebieden en langs rivieroevers in Europa (ook in Nederland!) en Azië. Deze robuuste struik is bestand tegen de (zee)wind en droge grond, en produceert kleine, feloranje bessen die rijk zijn aan voedingsstoffen zoals ascorbinezuur (vitamine C), tocoferol (vitamine E), carotenoïden, flavonoïden en mineralen zoals kalium, natrium, magnesium, ijzer en fosfor. De geperste zaden bevatten bovendien zowel verzadigde als onverzadigde vetzuren.

Hoe wordt duindoorn gebruikt?
Duindoorn kent verschillende toepassingen:

– Voedingssupplementen: De bessen en zaden kunnen worden verwerkt tot sappen, oliën en supplementen. Deze bessen zitten vol antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen. Dit kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn. Voeg bijvoorbeeld een scheutje duindoornsap toe aan je smoothie voor een extra vitaminekick!

– Cosmetica: Duindoornolie is een geliefd ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de voedende, hydraterende en herstellende eigenschappen. Het kan vroegtijdige veroudering tegengaan, de huid verjongen en dermatologische aandoeningen zoals psoriasis en dermatitis verlichten. Een natuurlijke manier om je huid te laten stralen! Perfect voor een gezonde en stralende teint.

– Traditionele Geneeskunde: Al eeuwenlang wordt duindoorn ingezet om verkoudheid, koorts en vermoeidheid te bestrijden. Met zijn hoge vitamine C-gehalte kan duindoorn je immuunsysteem een flinke boost geven, vooral in de koudere maanden.

Duindoorn is dus echt een veelzijdige bes die op verschillende manieren bijdraagt aan je gezondheid. Of je nu kiest voor een voedingssupplement, een huidverzorgingsproduct of een traditioneel middel, de voordelen zijn duidelijk. Heb je nog vragen of wil je meer weten over hoe je duindoorn kunt inzetten? Wij kunnen duindoorn verwerken als vloeibaar product en in een poedervariant voor tabletten en capsules.