samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Artikelen Nieuwsbrief

Deel IV: afdeling Vloeibare producten

De vorige keer in de Zomerserie zijn we langsgegaan bij de afdeling Vaste producten. Vandaag in de Zomerserie een kijkje in de keuken bij de afdeling Vloeibare producten. De afdeling produceert vloeibare producten, crèmes en emulsies. Deze producten worden gemaakt van ingrediënten van de beste kwaliteit om volledig aan de eisen van onze klanten te voldoen. Door de veelheid aan processen en het feit dat we met plantaardige producten te maken hebben, is geen enkele productie hetzelfde. Het is daarom extra belangrijk dat het productieproces goed wordt georganiseerd. Hoe ziet het productieproces er bij ons uit?

Ons productieproces in 3 fasen

Fase 1: Bereiding van de grondstof
Onze collega Richard is verantwoordelijk voor de logistiek van het pad dat de grondstof moet afleggen vanuit het magazijnschap naar de productieruimte. De productie op de vloeibaarafdeling staat onder toeziend oog van onze twee operators: Piet en Oliver.
In dit stadium staat de operator voor de taak om de juiste porties van de grondstof af te wegen. Afhankelijk van het product kan dit proces enkele tot een tiental grondstoffen bevatten die zorgvuldig moeten worden afgewogen en voorbereid voor de verdere verwerking. Het aantal en type grondstoffen is afhankelijk van het bereide recept, waarvan het belangrijkste doel is om een goed uitgebalanceerd en compleet supplement te creëren.

Oliver: “Werken als operator in de vloeibaarafdeling vereist een gespleten aandacht, concentratie en nauwkeurigheid. In dit werk is niet alleen het fysieke aspect belangrijk, maar ook het vermogen om kritisch te denken. De grootste voldoening voor mij is als ik zie hoe uit een tiental totaal verschillende halffabrikaten, een eindproduct ontstaat dat vervolgens in het winkelschap belandt. “

Fase 2: Grondstofverwerking
Voordat met de productie wordt begonnen, wordt elke machine zorgvuldig gereinigd en afgesteld op de ergonomie en eigenschappen van het product, om mogelijke verliezen tijdens de productie op de machinelijn te minimaliseren.

De volgende fase is de bereiding van een mengsel van de belangrijkste grondstoffen die worden vermalen om een homogene structuur te verkrijgen. In sommige gevallen is een fijnere maling (emulgering) vereist. Hierdoor ontstaan mengsels van zeer kleine deeltjes. In andere gevallen worden in producten niet-homogene mengsels gebruikt, om verschillende visuele en smaakeffecten aan het eindproduct te geven.

Onze producten zijn er in vele varianten en elke variant vereist het gebruik van specifieke technologische behandelingen. Tijdens de productie beschikken we onder meer over een automatische menger met verwarmingsmantel en homogenisator, industriële mengers en over persen voor het verkrijgen van vloeistoffen in het maceratieproces.

Wij maken onder meer gebruik van thermische behandelingen om de microbiologische veiligheid van het product te beïnvloeden. De thermische behandelingsparameters (temperatuur en tijd) spelen daarbij een belangrijke rol en worden daarom nauwkeurig geselecteerd. Verschillende factoren zijn daarbij van invloed, zoals het gehalte aan micro- en macro-elementen (beide beïnvloeden de smaak en textuur van het product aanzienlijk).

Fase 3: Verwerking van het eindproduct
Wanneer het vloeibare product gemaakt is, verhuist het van de afdeling Vloeibaar naar de afdeling Verpakken Vloeibaar, waar het met behulp van meerdere machines in flessen of buizen wordt verpakt en geseald. In het volgende onderdeel van onze Zomerserie komt de afdeling Verpakken uitgebreid aan het woord!