samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Artikelen Nieuwsbrief

Achter de schermen: wat is kruidensimplex en -complex

De werking en toepassing van verschillende vitaminen, mineralen en kruiden zijn al vaak de revue gepasseerd in onze nieuwsbrief. Heeft u zich ooit afgevraagd wat er gebeurt achter de schermen voordat onze supplementen de deur uit gaan?

In onze vorige nieuwsbrief hebben we verteld over macereren, waarbij we kruiden weken in een olie- of alcoholoplossing waardoor de actieve stoffen, die van nature in de kruiden aanwezig zijn, op een geleidelijke en gecontroleerde manier worden opgenomen in het oplosmedium. De vloeistof die overblijft kunnen we bijvoorbeeld verwerken tot een kruidentinctuur of als onderdeel van een ander, vloeibaar product om het een stukje van de kracht van de natuur mee te geven.

Er zijn twee vormen van kruidentincturen: simplex en complex, maar wat houdt dat precies in en wat kan je ermee? We leggen het uit.

Simplex
Bij een simplex tinctuur macereren we een enkel kruid waardoor een krachtig, enkelvoudig supplement ontstaat. Dit kan handig zijn als je je wilt concentreren op de specifieke eigenschappen en voordelen van dat ene kruid. Bijvoorbeeld, gember kan worden geïsoleerd en gebruikt als een kruidensimplex om de spijsvertering te bevorderen.

Complex
Complex kruidenpreparaten bevatten een mix van verschillende kruiden. Dat kunnen er twee zijn, maar ook negen of tien. Deze kruiden werken samen als een team, waarbij hun eigenschappen elkaar versterken (dit heet synergetische werking). Het is als een smaakvolle dans van kruiden, waarbij de combinatie een breder scala aan voordelen biedt. Bijvoorbeeld, een kruidencomplex voor het immuunsysteem kan kruiden zoals echinacea, plantago, siberische ginseng en astragalus combineren om het afweersysteem te versterken.

Toepassingen
De toepassingen van zowel kruidensimplex als kruidencomplexen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke kruiden die worden gebruikt. Een tinctuur zit meestal in een pipetflesje, zo is het makkelijk te doseren door het bijvoorbeeld onder de tong te druppelen of toe te voegen aan een vloeistof. Het wordt overigens ook gebruikt in cosmetica. Veelvoorkomende toepassingen zijn onder andere:

• Spijsvertering
Kruidensupplementen kunnen worden gebruikt om de spijsvertering te bevorderen, zoals gember voor maagklachten of pepermunt voor een opgeblazen gevoel.

• Slaap en ontspanning
Kruiden zoals valeriaan, kamille en lavendel staan er bekend om ontspanning te bevorderen en een goede nachtrust te ondersteunen.

• Immuunsysteem
Kruiden zoals echinacea, plantago, siberische ginseng en astragalus helpen om het immuunsysteem te versterken en de afweer tegen ziekte te ondersteunen.

• Stressvermindering
Kruiden zoals ashwagandha en rhodiola kunnen worden ingezet om stress te verminderen en de algehele veerkracht van het lichaam te verbeteren.

Of u nu kiest voor simplex of complex, laat ons weten wat uw specifieke productbehoeften zijn en wij helpen u graag verder!