Het blijft een echte seizoenstopper als de R in de maand is: vitamine C. Deze in water oplosbare vitamine is een echte teamplayer die samenwerkt met andere voedingsstoffen en zo vele functies ondersteunt zoals ons immuunsysteem. We besteden extra aandacht aan het duo vitamine C en acerola, omdat ze samen de voordelen van vitamine C kunnen versterken. De acerola bes, ook wel West-Indische kers genoemd, is de rijkste natuurlijke bron van vitamine C met een hoge biologische opneembaarheid. Deze krachtpatser bevat tot 40 keer meer vitamine C dan een sinaasappel en veel flavonoïden met antioxidante eigenschappen. Deze helpen het lichaam beschermen tegen oxidatieve stress, oftewel de afbraak van cellen binnen het lichaam.
En als we het dan toch over vitamine C hebben, brengen we specifiek gebufferde vitamine C onder de aandacht. Gebufferde vitamine C is minder zuur en daardoor vriendelijker voor het spijsverteringssysteem, wat het een goede keuze maakt voor mensen die gevoelig zijn voor maagklachten door de reguliere vorm van vitamine C, ascorbinezuur. De synergetische werking van gebufferde vitamine C en acerola kan de opname en effectiviteit van vitamine C verbeteren, terwijl de gebufferde variant de kans opgastro-intestinale bijwerkingen minimaliseert. De gebufferde vitamine c met acerola kan in tabletten en capsules.
Meer weten over de mogelijkheden van vitamine C en acerola? Laat het ons weten.