samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Artikelen Nieuwsbrief

Kruid van de maand: Siberische ginseng

Deze maand in de nieuwsbrief-rubriek ‘Kruid van de maand,’ de kruid waar het bij DuSart Pharma allemaal mee begon: ginseng. Het eerste product dat Dusart Pharma op de markt bracht was ginseng tonicum, met als hoofdbestanddeel Eleutherococcus senticosus (ofwel, Siberische ginseng). Dit product hebben we nog steeds in ons assortiment. Ondanks dat het de suggestie wekt en het overlappende eigenschappen, is het geen familie van de Panax ginseng.

Siberische ginseng. Waar komt het vandaan?
Zoals de naam al doet vermoeden vindt de Siberische ginseng zijn oorsprong in Oost-Siberië. Het gebied heeft zich gespreid tot Oost-Azië tussen de Himalaya en Japan. Het is een struik dat zich op zeer wisselende ondergronden kan handhaven. Het groeit in zanderige, lemige, en kleigronden en ook op zowel verarmd als vervuild grond. De plant groeit langzaam met weinig vertakkingen. De vertakkingen bevatten stekels, waaraan het zijn naam senticosus ontleend. De plant is tweeslachtig en vormt aromatische vruchten die blauw (bijna zwart) zijn.

Welke delen van de struik worden gebruikt?
De wortel van de plant wordt het meest gebruikt. Het bevat de volgende actieve componenten:
lignanen
sesamine ( eleutheroside B4)
syringaresinol
phenylpropanes
coumarinen
beta-sitosterol
daucosterol
De bessen bevatten antioxidanten in diverse polyfenolen waaronder:
cafeïnezuur
vanillinezuur
ferulinezuur
p-coumarinezuur
benzoëzuur

In de bessen zitten ook mineralen: calcium, magnesium en kalium.
Uit de bladeren kan etherische oliën gewonnen worden.

Toepassing Siberische ginseng
Siberische ginseng wordt vooral toegepast als tonicum, een opwekkend middel. Het is een adaptogeen. Een adaptogeen is een stof dat het lichaam helpt om de weerstand tegen stresssituaties te verhogen en om de innerlijke onrust te herstellen, zonder de normale lichaamsfuncties te beïnvloeden. Een adaptogeen kan rust geven zonder dat je er slaperig van wordt. Men wordt eerder alerter en geconcentreerder.
Siberische ginseng is prestatie verhogend. Door de fysische en de psychische weerbaarheid te verhogen, helpt het bij het leervermogen en het versterken van het geheugen. Ook wordt het gebruikt om sportprestaties te verbeteren.
In deze tijd van stress en hoge prestatiedruk kan het een mooie toevoeging zijn in je dagelijks leven.

Nog steeds belangrijk
Een product dat als vlaggenschip aan de basis heeft gestaan bij van Dusart Pharma blijft natuurlijk in het assortiment. Nog altijd leveren we de krachtige Ginseng tonicum.
Als extract is het natuurlijk ook ideaal om te verwerken in producten die worden toegepast bij stress of producten om het leervermogen te stimuleren.