samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Artikelen Nieuwsbrief

Stijfheid te lijf met collageen type 2

We komen het steeds vaker tegen: collageen. Wat is het en wat doet het, en waarom kan het helpen bij gewrichtspijn?  In dit artikel lees je over de voordelen van collageen type 2 en hoe je het in je leefstijl kunt opnemen.

Collageen is een eiwit dat een belangrijk onderdeel vormt van ons bindweefsel. Huid, botten, pezen en kraakbeen bestaan er grotendeels uit. Collageen zorgt er als het ware voor dat bijvoorbeeld de huid stevig en elastisch is, daarom is het vooral onder vrouwen een steeds populairder cosmetisch product. Maar collageen zorgt niet alleen voor een mooie huid, glanzend haar en sterke nagels. Het wordt steeds gewilder vanwege de potentiële voordelen voor de gezondheid van gewrichten.

Kraakbeen en gewrichten
Met de leeftijd neemt de natuurlijke productie van collageen door het lichaam af, wat kan leiden tot stijfheid en verminderde flexibiliteit. Kraakbeen bedekt het uiteinde van de botten en heeft een belangrijke schokdempende werking. Het is essentieel voor het behoud van gezonde gewrichten en het voorkomen van blessures. Collageen type 2 maakt kraakbeen sterk, flexibel en duurzaam.

Soorten collageen
Er zijn meer dan 16 verschillende soorten collageen in ons lichaam aanwezig, maar collageen type 2 speelt echt een belangrijke rol bij het behoud van gezonde gewrichten en kraakbeen. We treffen het specifiek aan in kraakbeen waarbij het verantwoordelijk is voor de structuur en kracht ervan. Dat niet alleen, collageen type 2 is ook te vinden in bepaalde voedingsmiddelen en supplementen.

Collageen in je dieet
Als je er meer van in je dieet wilt opnemen zijn er de volgende opties:
Kip en rundvlees zijn zeer goede bronnen van collageen type 2. Bij het koken van met name het vlees met bot en kraakbeen kun je de hoeveelheid die je consumeert verhogen. Je vindt het ook in bottenbouillon die je kunt drinken of gebruiken als basis voor soepen en stoofschotels. Als je geen fan bent van vlees of bottenbouillon zijn supplementen een andere, goede manier om meer collageen type 2 binnen te krijgen. Wij leveren een aantal zeer goede collageen type 2 vormen die we in capsule, tablet of poeder kunnen verwerken.