samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Voedingssupplementen

Het voedingssupplement: een waardevolle toevoeging

Uit onderzoek gedaan door Motivaction, blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse bevolking voedingssupplementen gebruikt als aanvulling op gewone voeding. De voornaamste redenen hiervoor zijn om eventuele gezondheidsklachten in de toekomst te voorkomen en als aanvulling op de dagelijkse voeding om zo voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dat we voedingssupplementen steeds beter weten te vinden past in het beeld dat we meer dan ooit bezig zijn met het nastreven van een gezonde leefstijl om zo gezond en oud mogelijk te worden. We leven in een tijd waarin het draait om #healthy en #fit zijn, en dit maakt dat we steeds meer bewust zijn van wat we in ons lichaam stoppen.

Waarom voedingssupplementen gebruiken als ik ook al gezond eet?

Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor het optimaal laten werken van het lichaam. Tekorten kunnen vele processen verstoren of minder goed laten werken en dat heeft effect op de algehele gezondheid.

Uit onderzoek blijkt dat er steeds minder vitaminen en mineralen te vinden zijn in onze groenten. De verarming van de landbouw en de bewerking van het voedsel zelf, zorgen voor een gebrek aan vitaminen en mineralen in onze groenten. Dit resulteert in een tekort aan nutriënten in ons lichaam. Als je berekent hoeveel je dan elke dag moet eten om echt voldoende van alles binnen te krijgen, is dat bijna onbegonnen werk. Supplementen bieden dan uitkomst omdat je met een nutriënt doeltreffend en volwaardig kan doseren.

Naast de verhoogde behoefte aan vitaminen en mineralen groeit de behoefte voor het gebruik van natuurlijke producten. In voedingssupplementen worden veel kruiden verwerkt die van oudsher toegepast worden bij bepaalde klachten. Dit zijn ook vaak nutriënten die niet van nature in een westers voedingspatroon voorkomen.

“Een gezonde levensstijl in combinatie met suppletie, zorgt voor een goed werkend immuunsysteem en maakt ons weerbaarder tegen virussen en infecties”

Wanneer kan een supplement uitkomst bieden?

We hebben een aantal voorbeelden op een rijtje gezet:

  • Valeriaan of melatonine kunnen ondersteuning geven bij een slechte nachtrust, bijvoorbeeld als je moeilijk kunt inslapen of doorslapen
  • Een probiotica kan de darmflora ondersteunen bij darmklachten;
  • Voor zwangere vrouwen is het belangrijk om in het begin van de zwangerschap extra foliumzuur te gebruiken omdat dit bijdraagt aan de weefselgroei en vorming van het centrale zenuwstelsel van het kindje;
  • Visolie, aminozuren en proteïnen kunnen je helpen bij het bevorderen van sportprestaties, focus en spieropbouw.

Welke supplementen worden veel gebruikt?

Om geen tekorten op te lopen is er extra behoefte aan micronutriënten (voedingsstoffen) en/of antioxidanten. Vitamine C kan ons bijvoorbeeld weerbaarder maken tegen stress, of denk aan de extra behoefte aan Vitamine D omdat je lichaam dit in de winter maar zelf moeizaam kan aanmaken. En wat denk je van Magnesium: de ontspanner onder de mineralen. Zowel in sport als in stress is dit een essentieel mineraal om de processen in het lichaam draaiende te houden.

Kortom: we weten de voedingssupplementen steeds beter te vinden en dus niet voor niets: een gezonde levensstijl in combinatie met supplementen, zorgt voor een goed werkend immuunsysteem en maakt ons weerbaar tegen virussen en andere externe factoren zoals stress, bacteriën of toxische stoffen in bestrijdingsmiddelen op voedsel.

Nog even dit…

Supplementen zijn dus bedoeld als aanvulling op je dagelijkse voeding. Ze zijn dan ook niet ter vervanging van voeding te gebruiken. In bepaalde omstandigheden, zoals in een zwangerschap, bij het sporten, maar ook gewoon bij het ouder worden, heeft het lichaam behoefte aan extra voedingsstoffen en dan is het zinvol om via een supplement de inname te verhogen.

Wil je meer weten? Onze branchevereniging NPN heeft een online informatiecentrum ingericht dat inhoudelijk ingaat op voedingssupplementen en gezondheid. Hier vind je veel aanvullende informatie over supplementen in het algemeen, maar ook specifiek voor een doelgroep of een ongemak.
Ga voor meer informatie naar ivg-info.nl.