samenwerken

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Hoe kan ik u helpen?

  • Heeft u vragen over (het produceren van) voedingssupplementen?
  • Bent u op zoek naar bestaande supplement of wilt u een nieuw product ontwikkelen?
  • Een andere vraag of op zoek naar extra informatie, laten we bellen!

Hallo ik ben Opa DuSart.
Welkom bij DuSart Pharma!

Meer info over Opa DuSart

Fill 1

Bedankt namens Opa Dusart, houd uw inbox in de gaten

Artikelen Nieuwsbrief

Achter de schermen: Quality Control Lab

De werking en toepassing van verschillende vitaminen, mineralen en kruiden zijn al vaak de revue gepasseerd in onze nieuwsbrief. Heeft u zich ooit afgevraagd wat er gebeurt achter de schermen voordat onze supplementen de deur uit gaan?

In een van onze vorige nieuwsbrieven hebben we uitgelegd wat kruidensimplex en complex is. Deze keer komt ons Quality Control Lab aan bod, en in het bijzonder DLC, ofwel Dunnelaagchromatografie. Wat is het precies en wanneer passen wij dit toe?

Check, check, dubbel check
Het belangrijkste onderdeel van het productieproces van voedingssupplementen is de zorgvuldige selectie van grondstoffen. Deze grondstoffen zijn de basis van het eindproduct en hun kwaliteit is essentieel voor de uiteindelijke effectiviteit en veiligheid ervan. Wij hebben hiervoor een Quality Control laboratorium. Deze afdeling heeft een zeer verantwoordelijke taak: pas als zij groen licht geven kan het productieproces van start en kan het uiteindelijke product naar de klant. Zo doen wij onder andere ingangscontroles op verpakkingsmaterialen en grondstoffen. Bij deze controle voeren we een aantal verschillende analyses uit zoals bijvoorbeeld de FT-IR (Fourier Transform Infrared Spectroscopy) en DLC (Dunnelaagchromatografie).

Dunnelaagchromatografie
We gaan specifiek in op dunnelaagchromatografie. Dit passen wij toe op de kruiden en extracten die wij inkopen zodat we precies weten uit welke stoffen deze zijn opgebouwd. Je kan het zien als een verfijnde versie van een kleurplaat waarbij we de verschillende kleuren in een monster willen onderscheiden. DLC wordt vaak geautomatiseerd uitgevoerd, maar wij kiezen ervoor om deze controle handmatig te doen.

We koken het kruid of extract eerst op en vervolgens brengen we deze aan op een silica gel plaatje. Dit plaatje silica gel plaatsen we vervolgens in een loopvloeistof, ook wel eluens genoemd. De verschillende componenten in het mengsel bewegen op verschillende snelheden door de plaat terwijl het oplosmiddel omhoog loopt; hierbij ontstaat langzaam een bepaald bandenpatroon wat specifiek is voor dit kruid/extract. Dit is vooral goed te zichtbaar onder een UV lamp. Zo kunnen wij precies zien waaruit het is opgebouwd. Naast het sample dat net binnen is, draaien we 2 referenties (eerder binnen gekomen materiaal) mee als vergelijkingsmateriaal. Komt het patroon met elkaar overeen dan is het sample goedgekeurd en krijgt het groen licht voor verder gebruik!

 

Kurkuma